O mnie

Gotować lubiłam od zawsze. Bawiłam się garnkami, podpatrywałam mamę w kuchni, a z czasem pomagałam przy coraz trudniejszych czynnościach. Jako świeżo upieczona żona uczyłam się przepisów, doskonaliłam potrawy, które pamiętałam z rodzinnego domu.

Odkryłam jednak, że największą frajdę sprawia mi eksperymentowanie, poszukiwanie nowych smaków, zapachów i tekstur. Choć zwykle zaczynam gotowanie z książką kucharską przed oczami, to koniec końców dodaję coś od siebie – z ciekawości albo przekory.

Jakiś czas temu w wyniku eksperymentu przestałam jeść mięso. Odkryłam dzięki temu zupełnie nowy kulinarny świat, w którym z miejsca się zakochałam. Czuję się lekko, mniej choruję i mam mnóstwo energii.

Moja rodzina bardzo mnie wspiera, a mąż chętnie próbuje nowych potraw. Mimo to, raz na jakiś czas marzy mu się klasyczny schabowy albo pieczony kurczak. Szanuję ich wybór, dlatego zaczęłam planować nasze posiłki tak, aby wszyscy byli zadowoleni. Modyfikuję przepisy tak, aby przy pomocy jednej bazy, stworzyć obiad zarówno mięsny jak i wegetariański. Jak się okazuje wychodzi mi to całkiem nieźle;)

Zapraszam Cię do mojej kuchni, gdzie nie zawsze wszystko jest odmierzone co do grama, ale powietrze wypełnione jest zapachem ziół i przypraw zmieszanych z dużą porcją radości, miłości i pozytywnej energii. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *